modern kertek tervezése

Kerttervezés

A kertépítészeti tervdokumentációk tartalma


Kertterveinket maximális precizitással készítjük el, minden részletre kiterjedően. Mi tudjuk, hogy a kerttulajdonos mit szeretne, és ezt a kivitelezésben részt vevő összes szakembernek tovább kell adnunk.

 • Vázlatterv, engedélyezési terv, kiviteli terv szintű tervdokumentációk készítése
 • Kertstílusok:
  Minimál stílusú kertek, modern kertek, design kertek
  Angolkertek, természethű kertek, mediterrán kertek
 • Társasházak kertjének, közösségi tereinek tervezése
 • Lakópark rehabilitációs tervek
 • Irodaházak, intézmények környezetének tervezése, növényesítése
 • Játszóterek tervezése
 • Kastélykertek tervezése

Mint tapasztalt tervezők, egységben tudunk gondolkodni, ugyanakkor minden apró részletre tudunk minőségi megoldást, ötletet találni, melyek igazán minőségivé tesznek egy kertet.

kertterv

Kertépítés


A kertépítés olyan összetett munka, mely magába foglalja a növénytelepítésen kívül a vízgépészetet, az ács- és kőművesmunkákat is.
A jó kertépítő egyben generál kivitelező is. Egy kézben tudja tartani a különféle szakágakat. Nem Önnek kell felügyelnie az építkezést. Kertépítő partnerünk olyan sok éves tapasztalattal rendelkező szakember, aki minőségi munkát végez, garantáltan azt és úgy kivitelezi, amit Mi és az Ügyfél elképzeltünk. Úgy dolgozunk együtt, hogy a munka mindkettőnk számára gördülékenyen, a megbízó számára átláthatóan folyjon.


A VÁZLATTERV
Ha egy ötletre vágysz, egy koncepcióra, inspirációra, mit is lehet kihozni a kertedből, amire nem is gondoltál.

tartalma:
- a funkcionális egységek elhelyezése, formai koncepció, design kialakítása
- Burkolt felületek, kerti építmények, növényágyak elhelyezése
- Kert főbb szintjeinek meghatározása
- igény szerint 3d látványterv

A vázlatterv célja, hogy egy olyan koncepciót alkossunk, melyen még könnyű változtatni, mivel nincs minden műszaki megoldás az utolsó csavarig kidolgozva, minden cserje helye és darabszáma kitalálva, de már látszik rajta a kert arculata.

​A KIVITELI TERV
Ha nem elég csak az ötlet, meg is szeretnéd valósítani, fontosak számodra a részletek (mert fontosak!), szeretnéd, ha minden stimmelne, minden összhangban lenne, a növények, a burkolatok, a berendezés, jól működne az öntözrendszer. Ha nem szeretnéd az egész építkezést magad lebonyolítani, tonnányi katalógust és szakkönyvet átrágni, csak hátradőlni
.

tartalma:
- Kertépítészeti terv: Ez a tervlap tartalmazza a kert egységeinek (játszóhely, kerti tó, sütögető, díszmedence, támfal) helyét, a burkolatok megjelölését, átnézeti alaprajz az egész kertről

- Tereprendezési terv: Ha a kertben jelentős szintkülönbség van, a tereprendezési terv tartalmazza a különböző szintek magasságait, a burkolatok víztelenítéséhez szükséges lejtéseket, a támfalakat és lépcsőket

- Növénykiültetési terv: A tervezett növények pontos fajtáját, helyét és darabszámát tartalmazza.

- Műszaki részletrajzok: Az épített elemek kivitelezéséhez szükséges tervek, metszetek

- Terepmetszetek: Ha a kert lejtése, szintezettsége szükségessé teszi terepmetszeteket készítünk, melyek segítenek a kivitelezés során a tereprendezési terv megértésében, valamint a földtömegszámításban.

- Kitűzési terv: A kert alaprajzának pontos méretezése

- Díszvilágítási terv

- Öntözőrendszer terve

 

A kerttervezés menete